Parterapi

Parforhold

Parforholdet rummer, for de fleste, et ønsket om at dele tilværelsens i medgang og modgang. For nogle par sker det at parforholdet langsomt sygner hen, fællesskabet bliver mindre og mindre, passionen er væk og den ene af jer kan ikke længere mærke følelser for den anden.

Skilsmisse

Forholdet kan være præget af skænderier, utroskab, konflikter og dårlig kommunikation, fastlåsthed som fylder mere end nærhed og gnist.

Derfor kan en skilsmisse være en nødvendighed idet bruddet kan bruges som en trampolin for en psykologisk udvikling. En skilsmisse kan dog også være udslag af desperation, af kedsomhed eller tilbagevendende konflikter. Parterapi er i alle tilfælde en mulighed for at afklare situationen og finde frem til en løsning. Det kan være en kæmpe udfordring at leve i et forhold hvor begæret er forsvundet.

Ved skilsmisse kan der opstår en række praktiske og følelsesmæssige problemer som skal løses. Det kan være spørgsmålet om, hvad man skal sige til børnene, og hvordan man fremover får et forældreskab til at fungere uden at være par. Dertil kommer skuffelserne og bitterheden over bruddet, og det er vigtigt at lære hvordan man kan bearbejde dem, uden at inddrage børnene.​

Praktiske løsninger

Ved skilsmisse kan der opstår en række praktiske og følelsesmæssige problemer som skal løses. Det kan være spørgsmålet om, hvad man skal sige til børnene, og hvordan man fremover får et forældreskab til at fungere uden at være par. Dertil kommer skuffelserne og bitterheden over bruddet, og det er vigtigt at lære hvordan man kan bearbejde dem, uden at inddrage børnene.

Har I brug for parterapi?​

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe jer i jeres parforhold.