Depression​

Hver femte dansker har oplevet depression

Ca. 250.000 danskere – eller 5 % af befolkningen – lider af moderat til svær depression. Ca. hver femte dansker kommer på et tidspunkt i deres liv til at opleve en form for depressiv periode.

Depression og lavt selvværd

Har du stærkt nedsat humør i en periode på mindst to uger, er det kendetegnet som en depressiv episode. Lavt selvværd handler om de negative tanker, vi har om os selv.

Depression og lavt selvværd påvirker dine relationer til familie og venner i betydelig grad. Det kan også gå ud over dit arbejde, din søvn, din appetit og din sundhed.

Hvad tænker andre om mig?

Personer med depressioner og lavt selvværd kæmper ofte med en form for vedvarende, depressiv tankevirksomhed om fortiden. De spekulerer meget på, hvad der er gået galt i deres liv. ”Hvad er det med mig? Hvorfor har jeg det sådan? Hvad tænker andre om mig?” Det er tanker som dem, der bliver ved med at kværne rundt, og som aldrig stopper helt.

Metakognitivt terapi mod depression

Hos Heydenreich Psykologerne arbejder vi ud fra et metakognitiv perspektiv. Det er er en forholdsvis ny behandlingsform, som fokuserer på at reducere spekulationsprocessen hos deprimerede.

Metoden optræner dig til at være observatør over for egne tanker og lære at lade tankerne være i fred. Samtidig er teknikken effektiv til at skabe mere balance og overskud.​

Du vil også lære at udnytte egne ressourcer bedre og styrke din energi

  • Du vil lære at skærpe din evne til at se ting i et nyt perspektiv.
  • Du vil lære at genfinde kontakten til, hvem du er og hvad der er​vigtigt for dig.

Det handler langt hen ad vejen om at hjælpe dig med at få det lidt bedre i morgen, end du havde i går. Lidt bedre i næste uge. Vi arbejder mest at holde fokus på det, der er lige nu og de aktiviteter der ligger umiddelbart forude. Det er dog meget få forløb, der ikke i en vis grad også handler om personens liv hidtil, og hvad der evt. har være udløsende eller forstærkende årsager til depressionen.

Ønsker du et forløb?

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig.